Angoline Berge Tobias og Alf Inge Cleve-Stiansen,

Angoline tilbake for fullt i Leading Edge

August er i gang og det betyr forandringer for oss i Leading Edge. En av høstens mest gledelige nyheter er at Angoline Berge Tobias nå er 100 % med i Leading Edge. Det vet vi at både vi og våre kunder kommer til å nyte godt av. Vi har tatt en prat med Alf Inge Cleve-Stiansen og Angoline Berge Tobias om deres forventninger til det kommende samarbeidet.

Tekst: Marianne Sørli

Angoline og Alf Inge startet Leading Edge sammen i 2007 og drev det helt til hun dro ut på nye eventyr i 2013. Nå er hun tilbake med ekstra tyngde og nye erfaringer.

S: Alf Inge, hva tenker du om å ha Angoline tilbake for fullt?

Alf Inge: Det er svært hyggelig at Angoline nå kommer tilbake til Leading Edge både som trener og partner. Hun har et godt forretningsblikk, er en svært rutinert og dyktig ledertrener og coach. I tillegg kommer hun nå tilbake med viktig praktisk erfaring fra rollen som strategisk HR-direktør i et større selskap. Det er kompetanse og erfaring som våre kunder i Leading Edge vil nyte godt av. 

S: Angoline, hva har du gjort de siste årene?

Angoline: Nå kommer jeg fra en stilling som direktør for strategisk HR, og ser frem til bringe erfaringen fra linje over i consulting. Etter 6 år som konsulent har det vært berikende å få bryne seg noen år i linje, og ikke minst oppleve at de verktøyene og metodene vi predikerer som konsulenter har hatt en fantastisk effekt og verdi. Jeg håper disse erfaringene vil gi enda en dimensjon inn i lederprogrammene våre. Jeg vil lage konsepter for HR, samt bidra til å styrke oss i prosjektene vi kjører bedriftsinternt hos kundene våre.

S: Kan du fortelle litt om deg selv og din historie med Leading Edge?

Angoline: Da Alf Inge og jeg startet Leading Edge i 2007 gjorde vi det for å skape et fenomen. Et sted der menneskene i organisasjonslivet tiltrekkes av tanken om å tilhøre en ny generasjon ledere og medarbeidere. I dag har disse til felles at de tror på, og drives av, gleden over å lykkes fremfor frykten for å mislykkes. Alle de rollene jeg har tatt i min karriere har handlet om ledelse og menneskets prestasjoner, der mennesket er avgjørende for at forretningen skal være suksessfull. Jeg vitterlig brenner for at store endringer skal gjøres gjennom positiv psykologi, da blir effekten optimal. Det beste jeg kan gjøre er å bidra til at selskapets strategier blir levende og innfris gjennom menneskene som jobber der. Jeg liker strategi, synes målsettinger er spennende og drives av å trene menneskene til å kunne levere gjennom lysten til å bruke sin kapasitet. Alt dette skaper en retning og fremdrift, og samlet gir disse elementene arenaer for å lykkes. Enkelt sagt så har jeg troen på mennesket, såfremt man opererer i et ressursfult system.

S: Alf Inge, hva kommer Angoline spesielt til å bidra med?

Alf Inge: Angoline blir en aktiv trener på våre lederprogrammer og på bedriftsinterne prosesser vi kjører. Internt i selskapet vil hun naturlig bli en viktig del av lederskapet og videreutvikle Leading Edge og trenerteamet. Hun vil arbeide også særlig med større og langsiktige prosesser vi har med våre kunder og være en sparringspartner for våre kunders administrerende- og HR-direktører.

S: Hva tenker du om at Angoline er tilbake?

Alf Inge: Personlig synes jeg dette er helt fantastisk. Angoline er en person med unike evner til å gjøre mennesker rundt seg gode og trygge. Det vil komme både oss i Team Leading Edge og våre kunder til gode. Å arbeide med mennesker slik vi gjør i Leading Edge krever ikke bare en solid kompetanse innen faget men også menneskelig kvaliteter og styrker. For meg er Angoline en av de aller dyktigste ledertrener og coacher vi har i Norge!

S: Hva ser du spesielt frem til og hva gleder du deg spesielt til å bidra med?Bilde Angoline

Angoline: Leading Edge er et slikt system for meg, som det jeg beskrev tidligere: Fantastiske kollegaer både som mennesker og konsulenter, samt prosjekter for våre kunder som fordrer en stadig fornyelse innen vår spisskompetanse. Denne sammensetningen er utrolig attraktiv for meg og jeg gleder meg til å igjen være en aktiv bidragsyter i dette kollegiet.

S: Til slutt, hva ønsker du spesielt å bruke tiden din på?

Angoline: Jeg ønsker å dedikere mye av tiden min til de oppdragene hvor strategien allerede er satt, men implementeringen gjenstår.

0 Shares