Featured Video Play Icon

– Det interne er viktigst

Mange mener det blir mer administrasjon og mindre lederskap når man besitter lederstillinger høyt oppe i en organisasjon. Det er ikke Carl Christian Christensen, CEO i Dooria enig i.

Tekst: Marianne Sørli

I ”Lederprat” møter vi en leder vi ser opp til og som vi tror kan inspirere flere. Vi ønsker å dele kunnskap og inspirasjon, og ikke minst lære av andre. Derfor drar vi ut, møter ledere og lar dem dele sin innsikt om lederskap. Dette er noe for ledere på alle nivåer, og for dere som er opptatt av lederskap.

 

TOPPLEDEREN: Carl Christian Christensen

I denne lederpraten møter Alf Inge Cleve-Stansen CEO i Dooria Carl Christian Christensen. Deres samtale tar opp mange viktige tema, blant annet hva det er vesentlig å fokusere på som toppleder, tanker og erfaringer om endringsprosesser, og krevende valg.

Carl Christian Christensen er CEO i Dooria AS og har fra tidligere erfaring som administrerende direktør i New Store Europe, som leder i Norema og som rådgiver i Accenture. Sin utdannelse har han fra Norges Handelshøyskole (NHH) og Universitetet i Bergen.

 

Her er et lite utdrag fra praten:

Alf Inge: Innenfor fagfeltet ledelse så snakker man om det å administrere og det å lede, også går det rykter om at jo høyere opp du kommer i en organisasjon dess mer blir det å administrere også mister man det man kan kalle leadership eller det å lede mennesker. Hva tenker du om det?

Carl Christian: Jeg tenker at det er motsatt.

Alf Inge: Det er motsatt?

Carl Christian: Ja, men det handler jo om hvor du, som leder, har fokuset ditt. Ofte snakker man ”oppover eller nedover” (i organisasjonen red. anm.), men man kan også snakke ”ut og inn” altså hvor vidt du har fokuset ut mot omverdenen, mot eiere og omgivelser, og internt inn mot organisasjonen.

Jeg er ganske sikker på at som toppleder, er det ekstremt viktig å ha mye av fokuset sitt innover. For det er i den delen av organisasjonen du skal skape verdier. I den andre enden skal du helst ta ut verdier, for å si det på den måten.

Det interne fokuset er det viktigste for en toppleder, mener jeg!

 

Følg med videre for neste klipp fra intervjuet med Carl Christian Christensen!

0 Shares