Featured Video Play Icon

– Ingen lykkes alene

I Lederprat møter vi en leder vi ser opp til og som vi tror kan inspirere flere. Vi ønsker å dele kunnskap og inspirasjon, og ikke minst lære av andre. Derfor drar vi ut, møter ledere og lar dem dele sin innsikt om lederskap. Dette er noe for ledere på alle nivåer, og for dere som er opptatt av lederskap.


TOPPLEDEREN: Carl Christian Christensen

I denne lederpraten møter Alf Inge Cleve-Stansen CEO i Dooria Carl Christian Christensen. Deres samtale tar opp mange viktige tema, blant annet hva det er vesentlig å fokusere på som toppleder, tanker og erfaringer om endringsprosesser, og krevende valg.

Du finner hele intervjuet her

Carl Christian Christensen er CEO i Dooria AS og har fra tidligere erfaring som administrerende direktør i New Store Europe, som leder i Norema og som rådgiver i Accenture. Sin utdannelse har han fra Norges Handelshøyskole (NHH) og Universitetet i Bergen.

Denne teksten baserer seg på utdrag 4 og utdrag 5 fra praten mellom Carl Christian Christensen og Alf Inge Cleve-Stiansen.

Alf Inge spør:

– Hvor bruker du tid og hvilke arenaer synes du det er viktig å skape som leder?

– Jeg tror det handler ekstremt mye om å se mennesker og jobbe tett på de du skal levere gjennom. Det betyr at du må bruke mye mer tid enn det du kanskje ønsker eller har kapasitet til på å se mennesker, påpeke hva de gjør som er bra og hva de kan utvikle seg på. Du må se eller til og med forutse ting som kan skje og som gjør at folk enten bytter posisjoner, tar nye ansvarsområder eller ting som får mennesker til å få motivasjon og miste motivasjon. Gå aktivt inn, styre, ta initiativ til å få folk bedre hver eneste dag.

– Hvis du virkelig skal lykkes som toppleder så mener jeg at det er en viktig forutsetning, at du virkelig evner, har interesse for og ser verdien i det å se mennesker og aktivt jobbe for å utvikle de. Det er ingen som lykkes alene så man er avhengig av at menneskene rundt deg lykkes. Det mener jeg de gjør best med mye oppmerksomhet og gjennom at du som leder viser at du vil deres beste og du er villig til å hjelpe dem med å komme dit.

Flere versjoner av Lederprat finner du under Filmer – det finnes både korte og lange filmer med innhold for enhver smak

0 Shares