Therese Cleve-Stiansen og Mads Kaggestad. Foto: Marianne Sørli

– Jeg veit jo at det er helt crazy

Mads Kaggestad forbereder seg til å prestere på en annen arena enn sykkel. Han skal være med i Skal vi danse og gjør nå alt han kan for å bli både mentalt og fysisk klar til lørdagens direktesending. Vi i Leading Edge tok en prat med Mads og dansepartner Therese Cleve-Stiansen for å høre hvordan de jobber mentalt mot lørdagens sending.

Forestill deg at du skal på direktesendt tv med 700 000 seere. Det er live. Du har ett minutt og tjue sekunder til å bevise. Bevise for alle som ser på at du mestrer det du har trent på og jobbet mot de siste ukene. I tillegg til dette skal du prestere på et område du ikke er helt trygg. Sånn er det å være med i Skal vi danse.

– Ja, sånn er det bare, konstaterer Mads på spørsmål om hvordan det kommer til å bli å danse foran så mange seere midt i beste sendetid.

Han virker rolig, men så er det jo enda litt tid igjen til lørdagen. God tid å til å få sommerfugler i magen.
– Jeg prøver å ha fokus på arbeidsoppgavene, rett og slett. Selv om det er en klisje, forklarer han.

Therese nikker enig:

– Det er det som er viktig når det gjelder, sier hun.

Therese vet hva hun snakker om. For i tillegg til at hun har vært med i programmet flere ganger, har hun også en Master i NLP (nevro lingvistisk programmering) som hun har tatt hos oss i Leading Edge. Denne utdannelsen har gjort henne ekstra bevisst på mentale prosessers påvirkning på prestasjon.

Har våknet om natten

Begge virker rolige når vi møter dem etter en treningsøkt på Bislett. Selv ikke det at de kommer rett fra legevakten med det de trodde var et brukket ribbein, virker å affisere dem nevneverdig. De ser avslappet ut, men det er helt kart at det er et enormt press de kjenner på:

– Det har hendt at jeg har våknet om natten og vært stresset, men da har jeg prøvd å bruke tiden til noe når jeg likevel er våken så jeg har visualisert dansen i hodet. Det skal jo hjelpe, sier Mads.

Han har også brukt ledig tid på t-banen til å visualisere, og jobbet målrettet.

Legger alt i forberedelsene

Det er tydelig at de begge er opptatt av å forberede seg godt for å føle at de har så mye kontroll som mulig over situasjonen på lørdag. Det er nok usikre momenter fra før, så det å vite at de har gjort det de kan, gir trygghet.

– Vi forbereder oss så mye vi kan. Hvis jeg ikke hadde gitt 100 % på forberedelsene, ville jeg vært ekstra usikker på det jeg skal gjøre. Derfor er jeg veldig opptatt av det med å forberede meg så godt som mulig for å være mentalt skjerpet når jeg faktisk skal prestere, forklarer Mads

– Jeg tror veldig på det med å gjennomføre treninger så likt konkurranse som mulig. Både å visualisere at man er i det rommet hvor prestasjonen skal skje, og at man girer seg opp og presterer på trening slik man ønsker å prestere i konkurranse, legger Therese til.

Det er Therese som er eksperten. Hun som har gjort dette hundrevis av ganger før. Men også hun sier at hun føler presset.

– Jeg kan ikke tillate meg selv å gjøre feil. Det er helt uaktuelt at jeg skal feile, sier Therese.

– Nei, det kan du ikke. Jeg takler ikke at du gjør feil, sier Mads og legger virkelig trykk på ikke.

– Hvis jeg gjør feil, blir han helt satt ut, forklarer Therese

– Ja, for det har vi ikke trent på. Vi har trent på at jeg gjør feil, men ikke at hun gjør feil, sier Mads.

Aldri hatt så vondt

Før de to må løpe videre til neste post på dagens program, spør vi om det så langt har vært sånn som Mads så for seg at det skulle bli.

– Det er lett å sitte foan tven og si at det der ser lett ut, men jeg skjønte jo at det er helt crazy, og det er det også, sier Mads. Han har snakket med tidligere deltager og kollega i TV2, Dag Otto Lauritzen om hvordan det var å være med, og det var ikke bare fryd og gammen i rampelyset.

– Dag Otto husker knapt noe av det. Han sa at han aldri har hatt så vondt i hele sitt liv som når han skulle ut på dansegulvet i Skal vi danse. Det er det verste han har vært med på så jeg håper jo på en litt bedre følelse enn det, avslutter Mads og smiler.

0 Shares