Kick off for NLP Practitioner- og Master-lederutdannelse

I dag har vi hatt høstens første møte med de som skal gå NLP Practitioner- og Master-lederutdannelse. Første dag av totalt 15 denne høsten hvor vi skal lære hverandre å kjenne, jobbe mot mål og sammen sørge for prestasjonsutvikling. Dette blir spennende!

Alf Inge Cleve-Stiansen innleder dagen. Han forteller om opplegget for samlingene og hva deltagerne kan forvente av denne høsten.

– I løpet av denne utdannelsen, kommer dere ikke til å se en eneste foil. Det er fordi vi ønsker tilstedeværelse. Vi vil at dere skal være her og nå, sier Alf Inge.

Listen er lagt, og den er lagt høyt.

Tilstedeværelse er vesentlig, og det virker ikke som det blir noe problem. Alle sitter som klistret, nesten trollbundet, når Alf Inge og senere Angoline Berge Tobias drar dem med inn i NLP-verdenen. En verden de skal utforske og lære mye om i løpet av de neste samlingene og tiden mellom.

Tannpuss vs. ”mental-puss”

Som litt mental frokost, drar Alf Inge oss gjennom en kuriositet. Han snakker om oppdragelse og hvordan vi lærer å tenke på kroppen vår.

– Vi lærer oss å ta vare på kroppen vår. Vi pusser tennene før vi legger oss og vi setter plaster på sår. Men det mentale bruker vi ikke så mye tid på. Hadde vi brukt like lang tid på mentale prosesser som å pusse tennene, hadde vi hatt en helt annen mental helse, sier Alf Inge.

–Ta tyren ved hornene!

Etter hvert deler de to gruppene seg, og Master-studentene er i ett rom og de som tar Practitioner i et annet. Det er Angoline som snakker med Practitioner-studentene. Hun har en leken og fascinerende stil å formidle på, og oppfordrer alle til å utfordre seg selv og gjøre de tingene man kanskje er litt redd for å gjøre.

– Ta tyren ved hornene der dere føler størst motstand, oppfordrer hun.

Hun forklarer at dersom de kjenner en motstand i seg selv mot for eksempel å snakke foran andre så må de hoppe i det.

Angoline forteller også fra da hun selv tok Practitioner:

– Jeg fikk grå hår med en gang! Jeg har behov for å sette ting i system, men med en gang klarte jeg ikke å se noe system, sier Angoline.

Heldigvis fant hun systemet etter hvert, og hun lover at tankene blir sortert til slutt. Så lenge man er mentalt tilstede og lar seg rive med. Og det virker ikke som det skal bli noe problem for høstens Practitioner-kull.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

0 Shares