Alexander Vestnes / Leading Edge Film

TV er ute, korte videosnutter er inne

Den store annonseundersøkelsen 2017, gjennomført av ANFO og Fightingeverydayboredom, viser blant annet at korte videosnutter er det folk vil satse på fremover. Vi tok en prat med Leading Edge sin filmansvarlig, Alexander Vestnes, for å høre hans tanker om utviklingen og hvordan organisasjoner kan nå ut til kundene nå som mange ser mindre på TV.

 

TV-kanaler sliter med fallende seerantall, hva mener du er grunnen til dette? 

Jeg mener at det hovedsakelig skyldes at vi har muligheten til å hente nyheter og underholdning på alle plattformer, uansett hvor vi er. Da mister vi den avhengigheten som tidligere var til å se på TV. Nå ser man på film, serier og oppsøker nyheter når det passer en selv. Enten om det er på Ipad, mobil eller data.

Hva kan gjøres for å nå yngre målgrupper, de som alle vil nå?

En stor trend er underholdende korte filmer som ikke skal se iscenesatt ut, de får spredning og gode tall hvis man gjør det riktig. Denne målgruppen når man på Facebook, Youtube, Instagram og Snapchat, med hovedvekt på de to sistnevnte.

Les: Leading Edge film på oppdrag for Andebu sparebank


Hvordan kan budskapet tilpasses?

Med et grundig forarbeid kan man få frem et budskap seeren ikke forventet, det er spennende!

Bruk av video gjør deg fremoverlent og moderne

79 prosent vil, ifølge Dagens Næringsliv, satse på korte videofilmer, hva sier du om den trenden?

Mitt levebrød har blitt til på grunn av den enorme økningen i bruk av filmproduksjon som markedsføring. Jeg har fulgt denne utviklingen de siste fem årene, og det er absolutt korte filmer som gir best valuta for pengene når du skal markedsføre. En klar fordel er at du blir sett på som fremoverlent og moderne om du bruker film som virkemiddel til spredning av informasjon på hjemmeside og sosiale meider. Økningen av filmproduksjon speiler seg også i kostnadene, det er mye billigere å produsere film i dag enn hva det var for ti år siden.

Hva er viktig å tenke på for alle de 79 prosentene der ute som har lyst til å lage film? Hvordan gå frem?

De fleste som kontakter meg har allerede referanser til ting de har sett som de liker. Det er en god start å hente noen referanser på filmer som du synes fungerer godt. Samtidig er det aldri feil å tenke litt utenfor boksen, være kreativ og gjerne invitere et produksjonsselskap til å bli med på idémyldring.

Les: Leading Edge starter eget produksjonsselskap

Hva er forskjellen mellom å lage film til TV og film til sosiale medier? Bør det tenkes annerledes?

Kostnadene ved å sende filmen på TV gjør at prosjektet automatisk blir veldig omfattende. Det blir i større grad fokus på kvalitet, idé og dype analyser. Det er helt andre «regler» på TV enn i sosiale medier hvor alt er lov. Derfor kan vi være friere i alle produksjonsfaser når det produseres til sosiale medier enn til TV.

0 Shares