Featured Video Play Icon

Viktigste læringen som toppleder

Lederprat møter vi en leder vi ser opp til og som vi tror kan inspirere flere. Vi ønsker å dele kunnskap og inspirasjon, og ikke minst lære av andre. Derfor drar vi ut, møter ledere og lar dem dele sin innsikt om lederskap. Dette er noe for ledere på alle nivåer, og for dere som er opptatt av lederskap.


TOPPLEDEREN: Carl Christian Christensen

I denne lederpraten møter Alf Inge Cleve-Stansen CEO i Dooria Carl Christian Christensen. Deres samtale tar opp flere temaer, blant annet hva det er vesentlig å fokusere på som toppleder, tanker og erfaringer om endringsprosesser, og krevende valg.

Her kan du se hele lederpraten

Carl Christian Christensen er CEO i Dooria AS og har fra tidligere erfaring som administrerende direktør i New Store Europe, som leder i Norema og som rådgiver i Accenture. Sin utdannelse har han fra Norges Handelshøyskole (NHH) og Universitetet i Bergen.

Dette snakker Alf Inge og Carl Christian om:

Alf Inge: Dette er den tredje topplederrollen du har?

Carl Christian: Ja.

Alf Inge: Fra de tre du har hatt så langt, hva vil du trekke ut som absolutt viktigste læringen du har gjort deg fra det å sitte i en rolle som toppleder?

Carl Christian: Jeg tror det er vanskelig å prioritere eller sette noe på topp over alt det andre, for det er veldig mye man lærer seg som leder. Man gjør seg mange erfaringer gjennom den type jobb, men jeg tror kanskje min viktigste læring er balansen mellom å utvikle et selskap og det å leve i nuet. Altså overleve i dag og få en god lønnsomhet i det du holder på med nå.

Det er jo alltid sånn at selskapet skal mot noe som er bedre enn der de er i dag og det krever utvikling. Den delen er jeg veldig glad i å jobbe med. Jeg synes det er kjempespennende og der tror jeg også at mye av min styrke ligger.

Men så er det gjerne sånn at for at et selskap skal kunne utvikle seg så må man også leve i dag. Det å leve i dag handler mye om å ha kontroll på kostnadene, kontroll på marginer. Beholde kundene, ha et godt forhold til leverandører og så videre. Selv om det er utfordringer på alle disse områdene så må du håndtere disse samtidig som du selv initierer og driver utvikling i det samme selskapet. Dette tror jeg er en av de største utfordringene: Å evne å gjøre begge disse tingene.

Flere utdrag fra denne Lederprat finner du under filmer!

0 Shares